lauantai 6. helmikuuta 2010

räsymattoja
Rakastan näitä vanhoja räsymattoja ,jotka on kudottu vanhoista vaatteista.Ne on pehmeitä ja jokaisessa matossa on varmasti sen talon tarina mistä kuteet on.Kun olin pieni olin lähes joka viikonloppu mummolassa (mummoni nimi oli Sievä) muistan kun istuimme keittiön hellan luona pienillä jakkaroilla ja leikkasimme matonkuteita.Ja niitä leikatiin valtavat määrät mihinkähän ne kaikki matot meni mitkä mummoni kutoi.


Olen paljon viime aikoina muistellut menneitä ja pohdiskellut tulevaa nänyt paljon lapsuudestani unia tuleeko keski-ikä vai mikä.Olohuoneessakin on nyt muuten puhtoiset räsymatot(pesen ne omassa koneessa) saa sähdä kauanko kone kestää.Huomasin että ompa kuva heilahtannut


Tässä on vessasta muutamia kuvia.Meillä on vähän kun huvikummussa kaikki vinksin vonksin.mutta haluaisin tähän tedä pienen remontin.Vessassa on myös suihkun paikka,mutta me ei olla sitä käytetty Enkä tiedä haluanko sitä käytöön.Inhoan niitä suihkukaappeja tulee aina mieleen joku jännäri niistä,että sielä takana vaanii joku ,kun on suihkussa"vai olisiko se toive ajatteua,että joku vielä vaanisikin"
Mutta haluaisin pienen peilipiirongin johon asennettaisi malja-allas olisi samassa peili ja säilytystilat. Ensin kyllä pitäisi suurentaa oviaukkoa on tosi kapea!
Ehkä alotan remontin ,kun lumet sulailee silloin se on huomattavasti helpompaa ovesta rojut pihalle ja sikkä siisti.


Pyyhkeet on tuola liinan takana piilossa!
Wanhaa arabiaa Sievä mummon peruja. Hauskaa viikonloppua teille kaikille.Minä menen maalailemaan tuota kotiputiikkia ja laittamaan hyllyjä seinille.

Mia

8 kommenttia:

LeenaJohanna kirjoitti...

Minä sain viime viikolla mummoni kutomia räsymattoja. Äitini toi niitä samalla kun tuli kylään.
Muistan myös kun matonkuteita leikattiin ja kerittiin sitten kerälle. En koskaan ymmärtänyt kun kyselin äidiltäni hänen hääpukuaan. Olisin halunnut leikkiä sillä. Äiti sanoi että se on matonkuteina. Huh , mitä meininkiä...
Räsymatot on kyllä ihania. Olen niitä haalinut kirpulta . Nyt saan laittaa lattiaan näitä mummoni tekemiä.
Kivaa viikonloppua!

TIINA P kirjoitti...

Oi mitä tunnelmaa - tulin heti vastavierailulle piipahtamaan.
Räsymatoissa on tunnelmaa ja tuoksua - minä laittaisin meillekin vaikka mitä, mutta kun tuo isäntä pistää aina välillä vastaan, niin pitää tehdä kompromisseja. Jostain kuvasta pilkahti tosi kaunis vanha ikkunanpoka. Kivaa viikonloppua!

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Minua alkoi täällä hymyilyttämään, nimittäin minäkin olen leikannut mummoni kanssa matonkuteita ja käärinyt niitä kerälle:) Räsymattoja oli käytössä kotonani, kesäisin ne pestiin joessa mäntysuovan kera. Aah, sitä tuoksua! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Sisustus Sievä kirjoitti...

Oi tätä nostalgiaa,Olisipa elämä kun ennen ei aina olisi niin kiire.Kaupasta haettaisi maitoapusseja ja ukoilla olisi Hankkijan lippikset päässä istuesaan ESSON-baarissa.Lauantaina käyäisi saunassa ja pestäisi sunglaitilla.

Heljä kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja merkkasin itseni lukijaksi saman tien.
Tuli ihania muistoja tuosta matonkuteen leikkuusta - niin minäkin: kaikki lapsenlapset, joilla vaan sakset kädessä pysyi mummilan tuvan lattialla. Ja sitten tupakamarissa louskuivat kangaspuut. Valmiista matoista sitten tutkittiin: tuossa mun sininen paita, tuossa serkun keltaiset housut.
Niin ja vielä: tuon edellisen postauksesi kakkuvadit - aivan ihania!
Suloista sunnuntaita!

Olivieno kirjoitti...

Oi mitä kauniita vanhoja huonekaluja ja räsymatot tietysti kruunaavat tunnelman. Kudetalkoissa on myös oltu...

Sisustus Sievä kirjoitti...

Kakkuvateja on tosi hauska väkertää. Hyvää viikkoa kaikille.

Mia

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Oisin halunnut keittiöön vanhat räsymatot mutta mistään en löytänyt sopivia joten ostin cittarin alennusmyynnistä :) Ihania kerrosvateja oot tehny, hauska idea!